Heb je een vraag? Wellicht wordt ‘ie vaker gesteld. Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen. Scheelt weer.

 

Je bent journalist, schrijf je ook nieuwsberichten?

 

Jazeker, op dit moment doe ik voor elke vrijdagochtend voor Televizier en regelmatig Metro. Op dit moment zijn dat ook de enige media waar ik dat voor wil doen. Ik vind het leuk om te doen, maar ik vind het nog leuker wat dieper in een onderwerp of verhaal te duiken. Daarom sta ik er op dit moment niet voor open om dat op vaste dagen voor een ander platform of nieuwsmedium te doen. Wel kan ik jou als bedrijf of ondernemer ondersteunen in het maken en uitvoeren van een goede strategie voor je nieuwsberichten. Daarover lees je meer onder Copywriting.

 

Wat ben ik kwijt als ik je wil inhuren?

 

Dat ligt er helemaal aan wat je wil. Ik werk daarom ook niet met vaste prijzen maar met offertes op maat. Voor grotere projecten kun je het beste een offerte opvragen. Gaat het om een kleine of last minute klus? Geef gerust even een belletje.

 

Waar kan ik je bezoeken?

 

Mijn laptop staat meestal in Amersfoort, ik werk doorgaans vanuit huis. Afspraken doe ik meestal bij een (potentiële) opdrachtgever of klant op kantoor of in één van mijn favoriete (Amersfoortse) koffiezaakjes. Natuurlijk is videobellen ook altijd een optie, soms is bij elkaar over de vloer komen even niet mogelijk. Neem snel contact op, dan maken we kennis!

 

Kan ik je ook inhuren voor een persbericht?

 

Zeker! Daarbij kijk ik niet alleen naar de content die je al hebt liggen, maar stel ik je ook vragen om te zorgen dat je persbericht aantrekkelijk is voor journalisten. Ik schrijf daarom ook vanuit mijn perspectief als journalist. Het versturen van persberichten doe ik niet, maar ik heb in mijn netwerk ontzettend goede PR-mensen die je daarbij kunnen helpen.

 

Wat is ghostwriting en doe jij dat ook?

 

Bij ghostwriting laat je iemand vanuit jouw perspectief schrijven. Dat kan een reeks blogs zijn waarin je vanuit de ik-vorm laat schrijven, maar ook een heel boek. Soms heb je een perfect idee voor een blog, roman of verhaal, maar ben je niet zo goed in schrijven. Dan huur je een ghostwriter in. Deze ervaren schrijver zorgt dat er een goede tekst wordt geschreven die je presenteert als jouw eigen tekst.

 

En ja, dat doe ik zeker! Meestal in de vorm van blogs voor ondernemers. Jij komt met alle informatie die je wil delen in een tekst, ik zorg dat het een goedlopende tekst wordt. Of ik ook boeken ghostwrite? Ik heb het nog nooit gedaan, maar het lijkt me te gek.

Ik wil veel meer dan alleen teksten, regel je dat ook?

 

Ja, nou ja, soort van. Wat ik voor je regel is een duidelijke focus waar je heen wil, de teksten en het juiste netwerk. Ik werk nauw samen met verschillende designers, webbouwers, reclamemakers, fotografen, bloggers, conceptbedenkers, artdirectors, communicatiedeskundigen, marketinghelden, social media-experts en projectmanagers. Wat je ook nodig hebt op het gebied van tekst, marketing, communicatie, beeld, strategie en pr, ik heb het in mijn netwerk. Ik mag dan een eenpitter zijn, ik werk zelden alleen.

 

Beheer je mijn sociale media voor mij?

 

Op dit moment niet. Ik zit op dit moment aan mijn maximumcapaciteit wat beheer betreft. Wel kan ik met je meedenken over welke content interessant kan zijn voor jouw klanten en volgers en kan ik je op weg helpen met die content maken. Wil je echt een strategie of iemand die voor jou de kanalen beheert? Neem contact met me op en dan zorg ik dat je in contact komt met de ideale freelancer. Mijn netwerk is enorm en ik boor ‘m graag voor je aan.

 

Hoe weet ik of jij voor mij de juiste tekstschrijver bent?

 

Daar kunnen we maar op één manier achter komen en dat is elkaar leren kennen. Je kunt me altijd even bellen (als ik niet opneem, bel ik je zo snel mogelijk terug) of een digitale koffie-afspraak inplannen. Je mag me natuurlijk ook altijd een mailtje sturen.

 

Is er geen klik of blijken we op een ander vlak niet de perfecte match? Ik kijk graag in mijn netwerk wie misschien wel de perfecte tekstschrijver voor jouw opdracht is. Mijn netwerk is breed, daardoor is er bijna altijd iemand te vinden die bij je past.

 

Doe je ook SEO-analyse?

 

Nee, ik schrijf alleen teksten op basis van analyses die al zijn uitgevoerd. Ik kan je teksten dus wel SEO-proof maken zodat je website beter gevonden wordt door Google, de analyse zelf wordt altijd door anderen uitgevoerd. Je hoeft overigens niet op zoek naar een bureau die dat voor je doet, ik heb in mijn netwerk de juiste contacten om dat te regelen. Het grote voordeel van samenwerken met mensen uit mijn netwerk is dat we vaker hebben samengewerkt en elkaar makkelijk en snel kunnen bereiken.

 

Maak je ook video’s?

 

Dat heb ik in het verleden wel gedaan en ik vind het onwijs leuk om te doen. Voor nu heb ik echter besloten mijn focus op tekst te leggen. De afgelopen jaren heb ik heel goed samengewerkt met een aantal videomakers dus stuur me gerust een mailtje als je nog tips nodig hebt. Ik koppel je graag!