Creative Copywriter
creative copywriter

Copy-wattes?

 

Copywriting is het schrijven van teksten waardoor je interesse gewekt wordt. Het is informatie én probeert je (een beetje) te verleiden.

 

Dat is wat ik doe. Ik schrijf teksten over of voor een product, bedrijf of dienst. Of mens. Voor websites, brochures, een sales- of videopitch of interne documenten. Je kunt ook denken aan persberichten, een biografie of portret, nieuwsbrieven, e-books, geautomatiseerde emails of  blog(reeks). Misschien heb je wel iets heel anders in gedachten.

 

In welke sector je werkt is voor mij niet belangrijk. Veel liever heb ik dat we een goede match zijn, elkaar begrijpen en we een prettige samenwerking zullen aangaan. Ik vind het daarnaast belangrijk een helder en eerlijk verhaal te vertellen waar jij én ik achter staan. Een verhaal dat de komende jaren mee kan.

Werkwijze

Misschien heb je al een tekst, misschien weet je niet waar je moet beginnen. Maakt niet uit, we komen er samen uit. Als je al een tekst hebt, gaan we daar samen mee aan de slag.

 

We drinken eerst een (digitaal) bakje koffie om elkaar te leren kennen. Je vertelt mij jouw verhaal en wat je drijft. Daarna ga ik door je bestaande teksten heen. Ik stuur je de nieuwe tekst met eventuele vragen terug, jij vult het aan en ik kijk opnieuw naar de tekst, ik noem dat de eerste feedbackronde. Daarin geef jij ook aan of de toon bij je past en of bepaalde woorden minder of juist meer gebruikt moeten worden.

 

Ligt er nog niks? Geen paniek! In dat geval doen we ook een (digitaal) bakje koffie om elkaar te leren kennen. Op basis daarvan stel ik een aantal vragen op die ik je via een videogesprek of een fysiek interview ga stellen. Natuurlijk vraag ik ook door, zodat alles helder is. Ook bespreken we welke onderwerpen jij wil delen op je website en welke pagina’s je wil vullen. We zijn ongeveer een uur met elkaar in gesprek. Vervolgens werk ik de teksten uit en krijg je ze te lezen om te kijken wat er mist en waar we qua toon of informatie nog even moeten bijschaven.

 

Wanneer je een offerte opvraagt, stuur ik je direct een globale planning mee. Is er haast of twijfel je of ik je kan helpen? Neem gerust contact met me op.

Biografie

 

Het kan zijn dat je als artiest, kunstenaar, band, influencer of ander publiek persoon een biografie nodig hebt. Deze biografie kan jij of een PR-afdeling gebruiken voor promotiedoeleinden. Op basis van een interview van minimaal een uur, krijg je een lange biografie voor bij persberichten en op je website en een aantal kortere biografieën voor je sociale media. Dit kan ook toegespitst worden op een specifiek project.

Ik deed dit al voor:

 

Shark Fit & Vitaal, Xenioss, brwnppr, Vakantiehuisnu.nl, Ambitieuze Meisjes, ReFeed your body, Code Blauw, Foodl, Stichting Vakbekwaamheid Horeca, Stream My Event, Studio Stohr, Tomassen Toegangstechniek, Warner Music, World Fashion Center, Scholen in de Kunst, Jules, Shirak, Ruben Annink, Project Bongo.