Highlights: Heel veel interviews, mysteries en copywriting

Iedere maand produceer ik heel wat verhalen. Die wil ik natuurlijk graag delen én bij elkaar in een overzicht hebben. Daarom hier een overzicht met de verhalen van juli, augustus en september. Benieuwd wat ik in de vorige twee kwartalen van 2019 deed? Check hier de overzichten!

Na elk kwartaal probeer ik een overzicht te maken van wat ik heb gedaan en ieder kwartaal denk ik weer dat het bar weinig was. Ook het laatste kwartaal van 2019 bleek dit niet het geval.

Metro

Zo schreef ik weer heel wat mooie verhalen voor Metro. Over verkeersveiligheid en hoe we dat kunnen verbeteren, verhuizen naar het platteland voor schonere lucht, minder dierproeven en dook ik in de zaak Ruinerwold. En zocht ik uit waarom er niks mis is met sexting.

Culinair journalist Laura de Grave schreef een boek over streekvoedsel en de typisch Nederlandse keuken. Ik ging bij d’r langs en sprak haar erover. Er rolde zelfs een tweede verhaal uit. Rondom Black Friday schreef ik nog meer over duurzaamheid, over het tegengeluid dat nodig is.

Ook ging ik op pad voor Metro. Zo ging ik langs bij de Food Blog Awards en de heropende vestiging van de Ladies Gym van Basic Fit.

Indebuurt Amersfoort

Ook voor indebuurt Amersfoort bleef ik schrijven. Ik sprak weer een hele rits interessante Amersfoorters. Mattias van 12 die zijn eerste cd uitbracht, Danny van Ee die een zelfmoordpoging deed, zijn benen verloor en voor de Paralympische Spelen gaat en de Italiaanse Luca Gobbo die al dertig jaar een restaurant runt in het centrum.

Jon Gantes verhuisde van Venezuela naar Amersfoort en is gek op het weer hier, Elène zegde haar baan op om een bed & breakfast te beginnen en Wim is al twintig jaar stadsgids. Max – ook mijn buurman – maakte de ringen voor Married at First Sight op RTL 4, Danique en Luciënne zijn tweeling en doen alles samen en Felix vertelde over polyamorie.

Muzikant Martijn legde uit waarom hij een vaste baan heeft naast zijn muziek en ook rapper Monnik vertelde meer over zijn muziek. Om in de muzieksferen te blijven vertelde drummer Thom Heusinkveld me alles over drummen. De laatste Amersfoorter van 2019 was Jordy ter Braak, die worstelwedstrijden organiseert.

Mysteries

Ik mocht wederom een hoop mysteries oplossen. Voor het gemak heb ik er weer een lijstje van gemaakt.

Er is meer!

Dit waren verhalen die ik voor vaste opdrachtgevers schreef, maar er is meer! Ik schreef namelijk ook de artiestenbiografie voor Jules. Deze jonge artieste had net getekend bij Warner en ik tekende haar verhaal op zodat de platenmaatschappij de teksten voor marketingdoeleinden kan gebruiken. Ik vind het normaal gesproken al fantastisch om de verhalen van beginnende artiesten op te schrijven, maar van Jules kreeg ik zóveel energie. Volg haar vooral op Instagram!

Daarnaast maakte ik kennis met The Odd Bunch en schreef ik een script voor de promo voor hun webinar. De promo staat nog niet online. Wel zijn we inmiddels samen bezig voor een andere opdrachtgever. 

Voor twee bedrijven schreef ik daarnaast nieuwe webteksten! Beide bedrijven hebben software ontwikkeld die voor mij compleet nieuw is. Het was onwijs leuk om in deze nieuwe onderwerpen te duiken. Check de websites van Benedict en brwnppr voor de teksten die ik maakte. De websites werden overigens ontworpen door de fantastische Lot van Beek.

Ook teksten nodig? Lees hier wat ik allemaal doe of stuur me gewoon een mailtje zodat we digitaal een kop koffie kunnen drinken en kennis kunnen maken.

Ingelise de Vries