Dit deed ik in kwartaal drie. Beeld: Pexels

Highlights: Stadsgids voor Amersfoort, interviews en festivalmarketing

Iedere maand produceer ik heel wat verhalen. Die wil ik natuurlijk graag delen én bij elkaar in een overzicht hebben. Daarom hier een overzicht met de verhalen van juli, augustus en september. Benieuwd wat ik in de vorige twee kwartalen van 2019 deed? Check hier de overzichten!

Al met al was mijn zomer – waarvan ik dacht dat ‘ie heel leeg zou zijn – ontzettend druk. Ik mocht onder andere verhalen maken voor Indebuurt Amersfoort, de marketing doen voor Spoffin, de stadsgids die ik schreef voor Amersfoort werd gelanceerd en natuurlijk schreef ik ook nog gewoon voor Metro. Hieronder vind je meer info en kun je het gepubliceerde werk natuurlijk terugvinden.

Festivalmarketing Spoffin

& Roundabout Europe

Voor alles is een eerste keer, zo ook voor de marketing van een festival! In 2018 zat ik drie dagen per week in het marketingteam van Adecco, vanaf juni moest ik het allemaal veel zelfstandiger doen. Ik mocht de marketing voor Festival Spoffin doen! Het is een straattheaterfestival in de binnenstad van Amersfoort. Onwijs te gek om te doen en ook voor de 2020-editie ga ik weer verder.

Het was enorm hard werken, onwijs leerzaam en vooral heel erg genieten tijdens het weekend van 22 augustus. Mijn rol was niet uit te voeren zonder fantastische collega’s, alle freelancers, Het Productiekantoor, de vrijwilligers van Kees Cultuurvrijwilligers, de artiesten met prachtige acts en nu vergeet ik waarschijnlijk alsnog mensen.

Markeer het laatste weekend van augustus 2020 maar vast in je agenda. Benieuwd hoe het was? Op Facebook vind je foto’s en ook op Instagram doe ik nog regelmatig een throwback.

In september ben ik ook begonnen voor een overkoepelende organisatie: Roundabout Europe. Deze organisatie huisvest vijf Europese straattheaterfestivals. Hiervoor doe ik de communicatie.

Stadsgids voor Amersfoort

In mei begon ik aan een supertof project, namelijk voor time to momo een stadsgids maken voor Amersfoort! Ik mocht zelf een lijst samenstellen van de mooiste, tofste, leukste en meest bijzondere plekken in Amersfoort. En daar een route bij bedenken. Het was niet makkelijk, maar te gek om te doen. Je download de route in de time to momo-app.

Daarnaast blog ik ook elke maand voor time to momo. Ik schreef onder andere over de hotspots die het net niet haalden, de beste gratis festivals, een picknickhandleiding, testte de fijnste terrassen en natuurlijk hou ik voor je in de gaten wat de nieuwste hotspots zijn in de binnenstad. Dus mocht je tips willen voor je dag of weekend Amersfoort, stuur me gerust een berichtje!

Bijzondere Amersfoorters

Voor Indebuurt Amersfoort maak ik nog tot 19 oktober verhalen. Waaronder de Amersfoorter van de Week! Daarin kan ik doen wat ik het liefst doe: mensen interviewen. Mensen die op het eerste gezicht gewoon lijken, maar een bijzonder verhaal hebben. Want iedereen heeft een bijzonder verhaal.

Zo sprak ik Leonie Stoffers, die een jaartje ging reizen en uiteindelijk zeven jaar in Tanzania bleef wonen. Of Roger Makizodila, muzikant en salesman. Hij leidt een soort dubbelleven, zoals hij het zelf noemde. Sommige interessante mensen zitten wel heel dichtbij: namelijk mijn eigen buurvrouw Gerbrich. Ze is een nogal fanatieke sporter en uitte onder andere haar kritiek op het niet meer mogen zijn van een fitgirl.

Marijn Bosch is voorzitter van de culturele en ietwat rebelse jongerenorganisatie in Amersfoort, Per Expressie. Hij hoopt dat de rafelrandjes in onze mooie stad blijven bestaan. Oh ja, en het ging over piemels en kutten kleien. Dan weet je ’t wel.

Personal trainer Mitchell de Goede onthulde dat hij niet helemaal straight edge is. Zo nu en dan trakteert ook hij zichzelf gewoon op friet. Fotografe Bianca van der Aalst wandelt ’s avonds door de straten van Amersfoort om de stad zo mooi mogelijk op de foto te zetten. Straatartieste Suzanne van der Hoorn doet dat liever overdag, om op haar stelten mensen even uit hun bubbel te halen.

Klaas Prins is geboren en getogen in Amersfoort en wil hier nooit meer weg. Alleen af en toe om mensen aan het lachen te maken als cabaretier. Wie ook wat moois wil doen voor de stad, is ex-profvoetballer Kenzo Biyong die werkt met kinderen met een beperking én nieuw voetbaltalent klaarstoomt voor het professionele werk.

Leuk feitje: op het beeld bij het interview met Mitchell heb ik de foto’s zelf gemaakt.

Amersfoortse raadsels

Het mysterie op Indebuurt Amersfoort is een tijdrovende rubriek. Niet omdat het zo lastig is om mysteries te onthullen, hoewel, soms ook wel, maar vooral omdat ik me helemaal kan laten meevoeren door oude en nieuwere verhalen over een interessant onderwerp. Dus ik ging op onderzoek uit, belde wat rond en loste mysteries op.

Voor het gemak som ik ze gewoon maar even op:

 

Herschrijven ISO-teksten

Ik word ontzettend blij van nieuwe dingen leren en ontdekken. Toen ik door collega-schrijver Dagmar Holtman van Tekstschrijvert werd gevraagd of ik bij wilde springen voor Bureau Veritas, kon ik geen nee zeggen. We hebben met een aantal tekstschrijvers onwijs hard gewerkt om teksten voor de ISO-, en NEN-certificeringen te herschrijven. Het resultaat is hier terug te lezen!

Metro

Lekker Fred!

Freddy Tratlehner, ook wel bekend als Vjeze Fur, schreef een kookboek. Tijd om ‘m aan de tand te voelen over eten, koken, heden, verleden en toekomst en of hij echt zo idealistisch is als zijn boek doet vermoeden.

Lees hier wat hij me vertelde

Vriend van een slachtoffer

Is één van je naasten slachtoffer geworden van een misdrijf, ongeval of ramp? Dan kan het best lastig zijn om daarmee om te gaan. Fonds Slachtofferhulp lanceerde een nieuw platform om je handvatten te geven. Ik sprak ook iemand die veel steun ervoer van vrienden.

Lees het hele verhaal op Metro

Wegwerpdeksels verleden tijd

Op 21 september werd de wereld opgeruimd! Rondom dit mooi initiatief werd ook nog eens bekend dat een partij een oplossing heeft gevonden voor de plastic deksels op je meeneemkoffie. Deze deksels zijn wel biologisch afbreekbaar.

Lees wat de oplossing is

Repareer je spullen

Ben je een beetje handig? Dan doe je er goed aan je spullen te repareren. Althans, dat vindt SIRE. Ze lanceerden daarom een campagne. Ik sprak wat fanatieke repareerders en vond een aantal mensen die dat juist nooit doen.

Lees hoe je kunt repareren

Drugspolitie

Het CDA ziet het liefst dat ook Nederland een drugseenheid krijgt. Termen als narcostaat passeerden re revu. Ik probeerde de voors en tegens voor zo’n eenheid te vinden.

Je leest het in dit artikel

Enthousiast? Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter. Samenwerken? Check ingelisedevries.nl.

Ingelise de Vries