werk ingelise de vries

Highlights: Boeddha, millennials en Amersfoortse klussen

Iedere maand produceer ik heel wat verhalen. Die wil ik natuurlijk graag delen én bij elkaar in een overzicht hebben. Daarom hier een overzicht met de verhalen van april, mei en juni. Benieuwd wat ik in januari, februari en maart schreef? Lees dat hier terug!

Boeddha in de Bajes

De gevangenis is nou niet de gezelligste plek om te zitten. Toch zit deze geestelijk verzorger er bijna elke dag. Ik sprak met Cuong Lu over zijn werk als boeddhistisch verzorger in een aantal gevangenissen in Nederland. Leerzaam en heel indrukwekkend.
Lees het interview hier

Gehoorbescherming is belangrijk

Zelf ga ik liever niet zonder gehoorbescherming op pad. En als ik ergens sta zonder mijn doppen met muziekfilter, dan ben ik degene met de vingers in de oren. Maar is gehoorbescherming nou wel echt belangrijk, of overdrijf ik?
Hier vertel ik wat de experts zeggen

Niet te snel volwassen

We willen allemaal veel en dat willen we op jonge leeftijd. Als laatbloeier vond ik het erg fijn te horen dat je best je tijd mag nemen om volwassen te worden. Toch niet zo erg dat ik niet al op min veertiende een goedlopend bedrijf had.
Dit is waarom je rustig aan mag doen

Terug naar de prikklok

In de EU moeten we weer uren gaan registreren. Zoals vroeger met de prikklok, maar dan natuurlijk digitaler. Is dat een goed idee en is het een beetje uit te voeren?
Lees het verhaal hier terug

Feest in de horeca

Een speciale feestdag voor de horeca leek mij wat ver gaan – het is toch immers elke dag feest in de horeca? – maar daar was ik weer te snel met mijn oordeel.
Dit is waarom de horecadag bestaat

Niet zoveel werken

Ik ben af en toe de kluts kwijt wat nou goed is: veel werken of juist niet? Er is mij verteld dat veel werken lang niet altijd nodig is.
Veel werken is niet altijd nodig

Elon Musk is gevaarlijk

Ja sorry, de kop is natuurlijk om je aandacht te trekken. Als fervent twitteraar kon ik geen nee zeggen tegen een interview met Twitter VP Bruce Daisley. We hadden het over werkgeluk, Elon Musk en hoe je nou een beetje gelukkig blijft op de werkvloer.
Bruce Daisley over een gezond werkleven

Introversie zo gek nog niet

We lijken allemaal extravert te zijn, maar dat valt vies tegen! Naar aanleiding van haar boek interviewde ik Jessica Pan en ging ik op zoek naar wat introversie en extraversie eigenlijk is.
Lees het verhaal terug

Amersfoortse mysteries

Voor Indebuurt Amersfoort schrijf ik tijdelijk de mysteries! Ik los bijzondere raadsels in de stad op. Bijvoorbeeld waar de kerk van de Onze Lieve Vrouwentoren is gebleven, hoeveel Amersfoorts bier er is, wat de gedachte achter sommige kunstwerken is. En natuurlijk, ik kon er niet onderuit, ging het ook over magneetvissen.

Amersfoorters van de Week

Het zal geen geheim zijn dat ik het allerliefst mensen interview. Voor Indebuurt interview ik mensen uit mijn eigen stad. Mensen met mooie verhalen. Ik durf best te zeggen dat ik onwijs trots ben op deze interviews.

Zoals Esther die zich jarenlang heeft ingezet voor de stad als citymarketeer. En Wendy Maxwell, een fantastische vrouw én ondernemer. Ze is personal organizer en verhuurt vergaderruimtes via NTWRKPLK.

Mijn eigen kapper Jill Oostveen heeft haar eigen zaak geopend en daar hoort natuurlijk ook een interview bij. Er kwam een superleuk gesprek uit. (Tip: neem een kijkje bij Atelier Mimosa als je in de buurt bent!)

Meer interviews lezen? Dat kan, lees hier alle interviews van mijn hand!

Enthousiast? Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter. Samenwerken? Check ingelisedevries.nl.

Ingelise de Vries