portfolio ingelise de vries

Highlights: licht, autisme en 100 jaar kiesrecht voor vrouwen

Elke maand produceer ik meerdere verhalen voor Metro, zowel de krant als online. Deze verhalen publiceer ik natuurlijk niet hier, maar ik deel ze wel graag met je. In dit overzicht vind je mijn grote verhalen voor de krant.

Verkeerd licht net zo slecht als ongezond eten

We moeten vaker naar buiten en investeren in goed licht. Dat is de conclusie van Karl Ryberg, een Zweedse onderzoeker met een passie voor licht. Hij vertelde me ook wat het slechtste licht is en waarom dat zo ontzettend veel invloed heeft.

Lees hier het interview met Karl Ryberg

Dit leverde 100 jaar vrouwenkiesrecht op

Pas 100 jaar mogen vrouwen naar de stembus om mee te beslissen over Nederland. Ik sprak verschillende vrouwen met verstand van zaken over deze kwestie. Ze vertelden me ook waarom diversiteit in de politiek zo belangrijk is.

Lees hier het hele verhaal over vrouwenkiesrecht

Do’s en dont’s voor kantoorplanten

Gek op planten? Ik ook, het liefst ook op kantoor. Wat zijn daar eigenlijk de do’s en dont’s voor? Ik zocht het uit met behulp van een plantenexpert. Op naar die groene kantoortuin!

Lees hier het hele verhaal

Bevriezen tijdens verkrachting

Het is één van de meest heftige dingen die een mens kan meemaken: verkrachting. De meeste mensen bevriezen dan ook omdat het lichaam de focus heeft om te overleven. Ik belde met de oprichter Centrum Seksueel Geweld en klinisch psycholoog Iva Bicanic.

Lees hier wat verkrachting teweeg kan brengen

Autisme is niet zo zwart-wit

Tijdens de nationale autismeweek is het de bedoeling om het spectrum bespreekbaarder te maken. Ik spraak Bianca Toeps en Zjos Dekker, die beide autisme hebben. Over vooroordelen én wat jij kunt doen voor iemand in dit spectrum.

Lees hier de verhalen van Zjos en Bianca

Een weekje zonder vlees

Waarom zou je een weekje zonder vlees doen? Bedenker van de Nationale Week zonder Vlees Isabel Boerdam vertelde het aan me. En ik belde veehouder Ruud, die zelf ook meedeed aan de Week Zonder Vlees.

Lees hier waarom het best een goed is

Meer interviews lezen? Dat kan, lees hier alle interviews van mijn hand!

Enthousiast? Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter. Samenwerken? Check ingelisedevries.nl.

Ingelise de Vries