‘Kind van vlogger heeft daar altijd last van’

Het lijkt haast een hype, vlogger na vlogger maakt bekend een kindje te verwachten. Van pretecho’s tot de eerste luiers: wat kunnen we verwachten van vloggers die ouders worden? En is het wel goed voor een kind om nog voor de geboorte al zo in de spotlights te staan?

Een heel leven online

Eén van de ouder-vloggers is Thomas Smagge. Samen met zijn vriendin Darcy Lazar kreeg hij in november 2016 een tweeling. De zwangerschapstest werd gefilmd en vanaf dat moment is het duidelijk dat het hele proces van de zwangerschap en opvoeding gedeeld gaat worden op het account Stellig, met inmiddels 112.000 abonnees. „We waren al drie, vier jaar aan het vloggen voor er überhaupt baby’s op de planning stonden”, vertelt de inmiddels 26-jarige Smagge. „Toen we de zwangerschapstest gingen doen dachten we: dit gaan we filmen. Het hoort ook bij ons leven.” Als blijkt dat Lazar zwanger is van een tweeling die in dezelfde vruchtzak delen, heeft het delen van de zwangerschap ook nog een informatieve functie. „Daarover is online best weinig informatie te vinden. We hebben het ook informatief geprobeerd te houden.”

Lees het hele verhaal op Metronieuws.nl

Enthousiast? Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter!

Karin