Wilbert (28) verliet Amsterdam voor het platteland


Een hoop mensen dromen ervan om vanuit hun rustige dorp naar het hippe Amsterdam of het bruisende Rotterdam te verhuizen. Bij Wilbert van de Kamp (28) is dat niet zo. Hij koos er juist voor om van het drukke Amsterdam op het platteland te gaan wonen.

Wilbert woonde in één van de meest geliefde buurten van onze hoofdstad. „Maar ik wilde op een plek wonen waar ik niet vanuit de drukte naar de rust moet, maar vanuit de rust juist de drukte kan opzoeken”, vertelt hij aan Metro. Dat is niet de enige reden: „Ik had ook het idee dat ik meer met boeren wilde doen en dichterbij de boeren wil wonen.”

Lees ook: Solochef: 5 x gevarieerd eten met spinazie

Allesdoener
Wilbert is een soort allesdoener als het gaat om eten. Hij presenteert in Amsterdam de talkshow Als Warme Broodjes van Youth Food Movement in Pakhuis de Zwijger. Daar spreekt hij met mensen die onderdeel uitmaken van ons voedselsysteem. Dan hebben we het niet over eten dat het gezondsts, het lekkerst of het duurzaamst is, maar er wordt gepraat met boeren, sommeliers en influencers. Daarnaast doet Wilbert vooral wat hij leuk vindt: van oma’s blij maken met Omapost tot koken of bedrijfjes opzetten en voor een gezelschap van veertig mensen.

Lees verder op Metronieuws.nl

Beeld: Maartje Strijbis

Karin