Op het podium: Waylon ontvangt TPO’s Herman Brood Award

Gisteren in het Haagse Paard van Troje heeft Waylon de Herman Brood Award ontvangen. Daarnaast ontving Waylon een schilderij van Herman Brood uit handen van Brood’s weduwe Xandra Brood.

In samenwerking met de familie Brood reikt ThePostOnline ieder jaar de prijs uit voor de meest rebelse Nederlander. Waylon won dit jaar onder andere door in zijn muziek te kiezen voor zijn eigen weg en terug te gaan naar de country. Ook zijn breuk met Ilse de Lange en zijn openhartige interview met ThePostOnline waarin het over de breuk en zijn drugsverleden vertelt waren redenen om hem de prijs uit te reiken.

Lola Brood, de dochter van Herman, noemt Waylon “eigenzinnig en charmant”. Als aanvulling op de prijs, bood Xandra Brood Waylon een schilderij van de in 2001 overleden zanger en kunstenaar aan. Waylon ontving de prijs uit handen van TPO’s redactie Cult Ingelise de Vries. Na de uitreiking speelde Waylon samen met oud-Broodgitarist Dany Lademacher en oud-Broodbassist Ivo Severijns Brood’s hit Never Be Clever.

2014-11-28_Waylon_Wouter-Vellekoop-1

2014-11-28_Waylon_Wouter-Vellekoop-2

2014-11-28_Waylon_Wouter-Vellekoop-3

2014-11-28_Waylon_Wouter-Vellekoop-4

2014-11-28_Waylon_Wouter-Vellekoop-5

2014-11-28_Waylon_Wouter-Vellekoop-6
Fotograaf: Wouter Vellekoop

Ingelise de Vries